• Zo života školy

            • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023/2024

            • Dňa 14.3.2024 sme sa zúčastnili oblastného kola súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023/2024. Súťaž prebiehala v  JL spol. s.r.o, Dvojkrížna 5, Bratislava. Súťaže sa zúčastnili študenti ktorí postúpili zo školských kôl na Slovensku.

              Súťaž bola rozdelená do troch častí: testová časť, poznávacia časť a praktická časť. Žiaci sa museli popasovať s náročnými úlohami a preukázať aj svoje zručnosti pri zváraní, rezaní, bodovaní, brúsení, vyťahovaní plechu na pripravenej karosérii auta.

              Po náročnom dni boli vyhlásené výsledky súťaže.  Výsledky vyhlásil p. Július Hron, predseda CPA SR

               a súťažiacim odovzdal diplomy.

              Náš žiak Ondrej Maľa sa umiestnil na treťom mieste a postúpil do slovenského kola, ktoré sa bude

              konať dňa 11. apríla 2024 v Bratislave.

              Študentovi prajeme veľa šťastia v celoslovenskej súťaži.

              Rozhovor predsedu CPA SR Júliusa Hrona o tohtoročnej súťaži, ktoré bolo uvedené v TA3 dňa 14.3.2024, si môžete pozrieť tu: https://www.facebook.com/100069403766021/videos/418367954178572

              Spracovala Ing. Sláviková

            • Žiaci odboru Puškár na IWA OutdoorClassics 2024 v Norimbergu

            • Každoročne sa žiaci našej  školy  v odbore  Puškár  zúčastňujú  prestížnej výstavy IWA Outdoor Classics v Norimbergu - Nemecko. Táto výstava je považovaná za jedno z najdôležitejších podujatí v oblasti športových a loveckých zbraní, streliva a outdoorového vybavenia.  Naši žiaci z tried 1.BA, 2.BA a 3.BA mali opäť jedinečnú možnosť  vidieť  to najlepšie, čo sa inovovalo a podarilo v oblasti  výroby zbraní pre šport, lov a doplnkov pre ne.  IWA Outdoor Classics  je výstava, ktorá sa koná už od roku 1974 a získala medzinárodné uznanie svojím rýchlym rastom a rozsiahlym sortimentom. Zahŕňa nielen tradičné remeselné spracovanie, ale aj inovatívne nápady na outdoorové vybavenie, funkčné oblečenie, poľovnícke a strelecké športy. Na výstave sa prezentujú aj spoločnosti  z okolia Banskej Bystrice, v ktorých naši žiaci vykonávajú prax počas štúdia na škole. Spoločnosť CATUS  nám v tomto roku sponzorsky darovala  lístky pre všetkých účastníkov z našej školy na toto podujatie.

              Výlet bol sprevádzaný pedagógmi, ktorí venovali svoj čas a znalosti, aby študentom pomohli čo najviac využiť túto príležitosť získať znalosti a rozhľad v oblasti, ktorú si vybrali pre svoje štúdium. 

              Okrem návštevy samotnej výstavy bol čas exkurzie  spestrený prehliadkou  Prahy, hlavného mesta ČR  a historického centra Norimbergu. Myslíme si, že exkurzia naplnila očakávania žiakov a dala im impulz a motiváciu pre ďalšie štúdium v tomto jedinečnom odbore – Puškár.

              Ing. Hrnčiar,  Ing. Šerfözö

            • Náš prvý lyžiarsky kurz - upevňovali sme družbu

            • V dňoch 29.1. - 2.2.2024 zorganizovala naša škola prvý lyžiarsky kurz pre prvé ročníky. Zúčastnili sa ho triedy I. GP - naši farmaceuti, I. BA - naši autičkári a puškári a I. BE - žiaci zo SOŠ elektrotechnickej.Počasie nám prialo, snehové podmienky boli v stredisku SKI Tále výborné a nálada na svahu ešte lepšia.Prvý krát po dlhšej dobe boli s nami na kurze aj chlapci zo SOŠ elektrotechnickej a na vzťahoch to neubralo, práve naopak, žiaci medzi sebou upevňovali zdravú školskú družbu. Tí slabší lyžiari postupne prechádzali do lepších skupín, zdolávali nezdolateľné, pri zbieraní výstroje po pádoch si navzájom pomáhali. Všetci žiaci sa postupne zdokonaľovali, zlepšovali svoje lyžiarske zručnosti a tí úplní začiatočníci sa naučili lyžovať.Celý kurz hodnotíme na výbornú a tešíme sa na ďalší lyžiarsky kurz.

              Mgr. A. Kmeťová

            • Maturanti zavítali na Strojnícku fakultu UNIZA

            • V utorok 6. februára sa naši maturanti autotronici aj s triednou pani učiteľkou prišli pozrieť na Žilinskú univerzitu na Katedru priemyselného inžinierstva, ktorá ich pozvala do svojich laboratórií. V rámci návštevy im vysokoškolskí pedagógovia ukázali virtuálnu realitu, rozšírenú realitu, simulátory, skenovanie, 3D tlač, roboty a najnovšiu techniku. A to všetko si mohli aj vyskúšať a okrem toho si na pár chvíľ predstaviť, aký je život vysokoškoláka. V poobedňajších hodinách si užili aj pobyt v meste Žilina.

              Ing. Renáta Bírešová

    • Kontakty

      • Spojená škola - Stredná odborná škola automobilová, Banská Bystrica
      • 048/ 413 31 13 - Školská 7, Banská Bystrica 048/ 418 81 12 - Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie Fax: 048/ 413 10 65
      • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica Továrenská 29, 976 31 Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie 97401 Banská Bystrica Slovakia
      • 37956108
    • Prihlásenie

  • Navštívili nás

    Počet návštev: 81036