• Zo života školy

            • Medzinárodný futsalový turnaj v Hradci Králové

            •  

              Dňa 20.10.2022 naša družobná škola SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové zorganizovala tradičný jesenný Medzinárodný futsalový turnaj žiakov stredných škôl, na ktorý pozvala aj našu školu. Turnaja sa zúčastnila okrem českých škôl aj poľská škola z Wroclawi. Naši žiaci napokon obsadili 5. miesto. Z Hradca sme si odniesli okrem futsalových aj mnoho iných pekných zážitkov, spoznali sme nových ľudí a už teraz sa tešíme na jarný turnaj, kedy budeme hostiť Hradečanov u nás v Banskej Bystrici na našom futbalovom turnaji.

              Cestu domov sme si spestrili zastávkou v meste Kopřivnice, kde sme si prezreli zaujímavú výstavu historických osobných áut v Technickom múzeu TATRA.

               

              Mgr. A. Kmeťová

              Mgr. G. Miškuf

            • Ako sme si spestrili hodinu slovenčiny

            • Hodina slovenčiny v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici bola určite spestrením výuky pre žiakov I.CA triedy. Informácie, ktoré žiaci dostali od lektorky knižnice, vhodne doplnili preberané učebné témy. Žiaci mali zároveň príležitosť zoznámiť sa s priestormi tejto inštitúcie, ktorá ponúka návštevníkom kvalitné služby.

              Otázky, ktorými chlapci zahrnuli lektorku, boli výsledkom toho, že ich téma zaujala a táto návšteva knižnice nebude ich poslednou .

              Mgr. Kováčová

            • Autosalón Autoshow Nitra - Inšpirácia na ceste našich žiakov k profesionalite

            • Autosalón Autoshow Nitra - Inšpirácia na ceste našich žiakov k profesionaliteAj naši žiaci na vlastné oči videli 56 vystavovateľov zo štyroch krajín na 27. ročníku výstavy "Autosalón Autoshow Nitra" (prehliadku osobných, úžitkových a nákladných automobilov, autopríslušenstva a servisnej techniky). Objavili sa aj ukážky štúdie vodíkového pohonu ako predznamenanie pohonu budúcnosti, značka MG Motor a slovenské malé mestské vozidlo "Patak Rodster", ktoré mnohých prekvapilo ako domáci životaschopný produkt. Taktiež videli tradičnú show MOTOTV SHOW, v rámci ktorej sa predviedli najlepší slovenskí tuningoví špecialisti. Za zabezpečenie a plynulý chod sa postarali Ing. Šarlota Sláviková a Ing. Daniela Rendlová.

            • EXKURZIA Železničného múzea a Múzea dopravy Bratislava

            •  

              .27. septembra sme uskutočnili s našimi autotronikmi z prvého, druhého a štvrtého ročníka a niekoľkými študentami nadstavbového štúdia exkurziu do Bratislavy.Prvou zastávkou bolo Železničné múzeum SR. Prehliadku sme začínali so sprievodcom na koľajisku v osobnom vozni 3. triedy. Tu sme sa preniesli časom a zaspomínali, ako sa v minulosti cestovalo a ako sa vyvíjala železničná doprava. Mali sme možnosť prejsť koľajiskami múzea a vidieť rozmanité druhy vozňov, ktoré sa tam nachádzajú. Zaujímavé priestory v starom rušňovom depe Bratislava východ patrili k najmenším železničným vozidlám – drezinám, ale aj múzejná expozícia železničných zariadení stála za to.Druhou zastávkou bolo Múzeum dopravy, v ktorom sa nachádzali štyri stále expozície dopravných prostriedkov cestnej a železničnej dopravy prezentujúce historický vývoj cestnej a železničnej dopravy na území Slovenska. Okrem iného našich študentov najviac nadchla expozícia s názvom „Míľniky slovenského motorizmu v 2. polovici 20. storočia“.A aký by to bol deň bez dobrého jedla? Keď sme si naplnili brušká a trochu pookriali nasledovala cesta autobusom domov. Nálada bola super, nikoho sme cestou nestratili a vracali sme sa plní zážitkov.

              Spracovali: Bírešová, Šerfőző

            • 26. september – Európsky deň jazykov

            • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov všetky vyučujúce anglického jazyka v týždni od 26.9. do 30.9. zapojili žiakov do aktivít, ktoré boli zverejnené na stránke Európskeho centra moderných jazykov.

              Študenti napríklad vymýšľali idiómy spojené s farbou – napríklad šedá myš, červený ako paprika, červený ako rak, biely ako krieda, biely ako stena. Z nahrávok určovali, ktorý európsky jazyk počujú. Určovali, ktorú európsku krajinu vidia na obrázkoch a navrhovali obrázky, ktoré by reprezentovali Slovensko. Vysvetľovali anglicky význam unikátnych slovenských slov ako napr. fujara, švindliar či šmirkas. Prekladali slovenské frazeologizmy do angličtiny a vysvetľovali ich význam. Žiaci sa tento rok popasovali aj s citátmi slávnych osobností z rôznych krajín Európy, ktoré museli vysvetliť vlastnými slovami v anglickom jazyku. Pri vytváraní vlastného dizajnu trička ku dňu jazykov premostili grafickú tvorivosť a výtvarnú zručnosť s angličtinou. Niektoré žiačky prekladali recept svojej obľúbenej narodeninovej torty.

              Študentom sa úlohy páčili a naučili sa aj niečo nové o štátoch Európy.

              Aktivít sa zúčastnili triedy I.EP, I.FP, I.CA, II.EP, III.EP, III.CA, I.AA, II.KA

              Ing. Fedorová Henrieta

              predseda PK cudzích jazykov

      • Kontakty

        • Spojená škola - Stredná odborná škola automobilová, Banská Bystrica
        • 048/ 413 31 13 - Školská 7, Banská Bystrica 048/ 418 81 12 - Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie Fax: 048/ 413 10 65
        • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica Továrenská 29, 976 31 Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie 97401 Banská Bystrica Slovakia
        • 37956108
      • Prihlásenie

    • Navštívili nás

      Počet návštev: 84168