• Zo života školy

            • Sme prví na Slovensku!

            • Spoločnosti BMW Slovenská republika, Oddelenie Kvalifikácie a podpory Retail HR pre región Strednej a východnej Európy a Lion Car, autorizovaný servis MINI a automobilový predajca BMW v Banskej Bystrici, poskytli pre potreby moderne vybavených dielní praktického vyučovania našej škole automobil MINI Countryman SE All 4 s plug-in hybridným pohonom. Sme prvou školou na Slovensku, ktorá od prémiovej značky BMW obdržala takéto vozidlo ako dar. Plug-in na rozdiel od klasických hybridných elektromobilov ponúka možnosť dobíjania batérie prostredníctvom elektrického kábla, ale môžete ho natankovať aj fosílnym palivom. Má k dispozícii aj spaľovací motor, ale dokáže tiež jazdiť výlučne na elektrinu. Predstavuje absolútnu špičku nielen vo svete technológii spojených so spaľovacími motormi, ale aj špičku v elektromobilite. Vozidlo slávnostne prevzal pán riaditeľ Ing. Ján Žuffa za účasti   pani Táne Knoblochovej zo spoločnosti BMW Group a pozvaných hostí. Vo svojom prejave pán riaditeľ poďakoval spoločnostiam za poskytnutie tak významnej učebnej pomôcky, ktorá Spojenú školu posunie medzi popredné vzdelávacie inštitúcie v rámci celého Slovenska. Vozidlo je dočasne umiestnené v priestoroch školy a po dokončení centra elektromobility vo Vlkanovej bude prenesené na špecializované pracovisko zamerané na výuku hybridných pohonov.

              Ďakujeme a veríme, že naši študenti získajú nové poznatky o pohone všetkých kolies, batériách či automatickej prevodovke.

              Ing. Renáta Bírešová, Ing. Štefan Šerfőző

            • MINI na výuku

            • Zdroj: https://www.ta3.com/clanok/269179/studenti-sos-automobilovej-v-banskej-bystrici-dostali-unikatnu-skolsku-pomocku-od-bmwhttps://www.ta3.com/clanok/269179/studenti-sos-automobilovej-v-banskej-bystrici-dostali-unikatnu-skolsku-pomocku-od-bmw

            • Slávnostné odovzdávanie výučných listov

            • Nastala chvíľa, keď sme sa  v priestoroch našej školy stretli na slávnostnom odovzdávaní výučných listov  žiakom z učebných odborov  autoopravár -mechanik, lakovník a puškár. Po úspešnom absolvovaní záverečnej skúšky si ich prevzali z rúk pána riaditeľa školy Jána Žuffu za prítomnosti svojich triednych učiteľov. Mnohým z nich bolo udelené pánom delegovaným zástupcom za SOPK Milanom Hodekom aj osvedčenie, ktoré im umožní ľahší vstup do reálneho života. V slávnostnom príhovore pán riaditeľ  poďakoval žiakom Adamovi Prievalskému a Viktorovi Klibánimu za úspešnú reprezentáciu školy v súťaži Autoopravár Junior na medzinárodnej úrovni.

              Ďakujeme vám a prajeme veľa úspechov a vytrvalosti na ďalšej ceste životom.

              Ing. Renáta Bírešová

            • Miesto mobilného laboratória Škoda EDU.Lab zaujalo aj našich autotronikov

            • Putovná interaktívna výstava, ktorá pod záštitou ŠKODA Mladá Boleslav prezentuje najnovšie trendy v elektromobilite, ale aj vývoj umelej inteligencie, zavítala aj do nášho mesta. Žiakom boli predstavené najnovšie kybernetické aplikácie, možnosti obnoviteľných zdrojov na získavanie elektrickej energie, ale aj prvá autonómna formula, ktorá bez vodiča dokáže sama optimalizovať svoj prejazd závodnej trate až na dosiahnutie ideálnej stopy. Žiaci si mohli vyskúšať virtuálne edukačné  prostriedky, ako  napríklad striekanie vozidiel vo virtuálnej realite, a uvidieť umelú inteligenciu naprogramovať postupnosť a efektívnosť pohybov manipulačnej robotickej paže.

              Ing. Štefan Šerfőző,  Ing. Renáta Bírešová

            • Prezentácia spoločnosti VÝVOJ Martin, a.s.

            • Dňa 3.5.2023 sa uskutočnila v priestoroch našej školy prezentácia spoločnosti VÝVOJ Martin, a.s. Spoločnosť VÝVOJ Martin, a.s. je členom skupiny MSM Group, ktorá je zároveň súčasťou skupiny Czechoslovak Group (CSG).

              CSG je holding nadväzujúci na tradíciu československého priemyslu. Podporuje rozvoj tradičných českých, slovenských aj zahraničných spoločností, ktoré sa venujú obrannej a civilnej priemyslovej výrobe a obchodu. V podnikoch začlenených do holdingu CSG pracuje viac ako 10 000 zamestnancov.

              Spoločnosť VÝVOJ Martin, a.s. patrí medzi kľúčových zamestnávateľov v regióne. Pre našich študentov bola pripravená prezentácia výrobného programu spoločnosti a možnosť zamestnania našich absolventov strojárskych odborov, ktorí sú momentálne žiadaní na trhu práce.

              Spoločnosť reprezentovali technický manažér Ing. Mikuláš Fekiač a pre personálne záležitosti Bc. Paulína Pyšná. Predstavili požiadavky kladené na absolventov uchádzajúcich sa o zamestnanie a zamestnanecké benefity. Prisľúbená bola podpora a spolupráca pre školu ako aj pri výuke v 3D CAD systéme Solidworks.

    • Kontakty

      • Spojená škola - Stredná odborná škola automobilová, Banská Bystrica
      • 048/ 413 31 13 - Školská 7, Banská Bystrica 048/ 418 81 12 - Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie Fax: 048/ 413 10 65
      • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica Továrenská 29, 976 31 Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie 97401 Banská Bystrica Slovakia
      • 37956108
    • Prihlásenie

  • Navštívili nás

    Počet návštev: 84105