• Zo života školy

            • Exkurzia STK SÜD Vlkanová a SCANIA Slovakia Budča

            • V rámci skvalitnenia výučby a naplnenia tém učebných osnov navštívili žiaci učebného odboru autoopravár - mechanik spolu s majstrami OV vo Vlkanovej novovybudovanú stanicu technickej kontroly STK SÜD Vlkanová. Odborní pracovníci žiakov previedli kontrolnými linkami pre emisie, originalitu a technického stavu vozidiel a vysvetlili spôsob kontroly na špecializovaných zariadeniach.

              V tom istom týždni žiaci navštívili aj servis nákladných áut SCANIA Slovakia Budča. Podľa zástupcov spoločnosti ide o najmodernejší servis v strednej Európe. Pri jeho výstavbe boli využité moderné technológie a inteligentné riešenia, ktoré chránia životné prostredie a zároveň prispievajú k znižovaniu nákladov.

              Exkurzie žiakov končiacich ročníkov do autorizovaných autoservisov a spoločností prispievajú k ich rozhľadu pri výbere povolania a zamestnávateľa po skončení školy.

              Hrnčiar Marcel

            • Naša jarná lyžovačka

            • V prvej polovici marca žiaci našej školy z I.CA, I.BA a I.FP triedy absolvovali lyžiarsky výcvikový kurz v stredisku SKI TÁLE. 

              Nikto nám pred kurzom neveril, že budeme mať na svahu ešte sneh, ale opak bol pravdou. Čakala nás jarná lyžovačka a prázdne svahy, ktoré sme využili naplno.

              Začiatočníci sa naučili základné oblúky, zvládli jazdu na pome a na koniec prekvapili samých seba, keď zlyžovali najťažšiu zjazdovku. Pokročilí lyžiari vylepšovali svoju techniku a najlepší lyžiari rezali carvingový oblúk jeden za druhým.

              Všetkým žiakom ďakujeme za účasť na kurze.

              Mgr. A. Kmeťová, Mgr. G. Miškuf

            • Lyžovali sme v prašane

            • V polovici februára naši žiaci z I.AA a I. EP absolvovali lyžiarsky kurz v lyžiarskom stredisku SKI TÁLE. Počasie nám vyšlo ako z katalógu, krásne slnečné dni nás sprevádzali celým kurzom a o snehových podmienkach ani nehovoríme. Paráda, špica, prachový sniežik, lepšie sme si ani nemohli priať. 

              Začiatočníci sa naučili základné oblúčiky, jazdu na vleku, pokročilí lyžiari vylepšovali svoje carvingové oblúky, krátke slalomové oblúčiky, jazdu v neupravenom teréne a iné lyžiarske zručnosti. Nálada v kolektíve bola výborná.

              Ďakujeme všetkým žiakom za pohodičkový priebeh kurzu, dúfame, že nadobudnuté lyžiarske zručnosti si budú naďalej zlepšovať a prajeme im veľa bezpečne nalyžovaných kilometrov.

               

              Mgr. A. Kmeťová, Mgr. G. Miškuf

            • Vynikajúce druhé miesto pre nášho žiaka

            • Oblastné kolo súťaže Autoopravár Junior – automechanik, ktorú organizuje Cech predajcov a autoservisov SR pod záštitou Ministerstva školstva SR sa konalo dňa 15. 3. 2023 v priestoroch odborného výcviku vo Vlkanovej. Súťaž je zameraná na preverovanie teoretických vedomostí, ako aj praktických zručností budúcich absolventov odboru automechanik-opravár.

              Súťaž otvoril  riaditeľ školy Ing. Ján Žuffa a nasledoval príhovor predsedu cechu Júliusa Hrona.

              Súťaž pozostávala z poznávacej a praktickej časti a elektronického testu. Spomedzi ôsmich súťažiacich sa nášmu žiakovi Adamovi Prievalskému z III. AA triedy podarilo umiestniť na krásnom druhom mieste. Zabezpečil si tak postup až do celoslovenského finále, ktoré bude v priestoroch spoločnosti školiaceho strediska ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi. Do ďalšieho súboja prajeme veľa šťastia.

              Renáta Bírešová, Štefan Šerfőző

            • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023 AUTOLAKOVNÍK

            • V dňoch 14. – 15. februára 2023 sme sa zúčastnili 21. ročníka  odbornej súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023 AUTOLAKOVNÍK - oblastné kolo.Súťaž sa uskutočnila v spoločnosti JL spol. s.r.o, Dvojkrížna 5, Bratislava. Po trojročnej prestávke sme opäť súťažili v malom slovenskom finále. Našu školu zastupoval v odbore lakovník žiak III. BA - Viktor Klibáni. Súťaž pozostávala z teoretickej, poznávacej a praktickej časti. Súťažiaci museli preukázať svoje vedomosti a zručnosti, pracovali s najmodernejšími materiálmi a zariadeniami. Náročnosť súťaže bola aj v tom, že dané úlohy museli zvládnuť v časovom limite pod dohľadom jednotlivých komisárov.Po skončení prvého dňa sa súťažiaci presunuli na motokáry, kde si mohli zasúťažiť. Druhý deň pokračoval v stanovenom harmonograme súťaže. V závere druhého dňa boli vyhlásené výsledky. Náš žiak Viktor Klibáni postúpil do československého finále, ktoré sa bude konať v Mladej Boleslave v apríli. Poďakovať sa chceme aj ústretovému prístupu zamestnancom servisu EUROMOTORU v B. Bystrici, v ktorom žiak vykonáva odbornú prax. Viktorovi Klibánimu želáme, aby sa mu aj vo finále v Čechách darilo a dosiahol čo najlepšie výsledky.

              Spracovala: Ing. Sláviková

    • Kontakty

      • Spojená škola - Stredná odborná škola automobilová, Banská Bystrica
      • 048/ 413 31 13 - Školská 7, Banská Bystrica 048/ 418 81 12 - Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie Fax: 048/ 413 10 65
      • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica Továrenská 29, 976 31 Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie 97401 Banská Bystrica Slovakia
      • 37956108
    • Prihlásenie

  • Navštívili nás

    Počet návštev: 84128