• Zo života školy

            • Náš veľký úspech na medzinárodnom súťažnom finále

            • Na 21. ročníku súťaže „Autoopravár Junior“ sme dosiahli výborné výsledky. Finále sa konalo v meste Mladá Boleslav a hlavnom meste Českej republiky Praha pod záštitou Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej a Českej republiky a partnerov zo sveta autoopravárenstva ako ŠKODA, SCANIA a Bosch diagnostická technika. Do súťaže, ktorej cieľom  je propagácia remesla autoopravár, sa prihlásilo 935 žiakov, z ktorých do finále postúpili víťazi jednotlivých oblastných kôl. Ani v silnej medzinárodnej konkurencii sa naši žiaci nestratili a potvrdili vynikajúcu úroveň našej školy. Veľká gratulácia patrí M. Kršákovi k vynikajúcemu 2. miestu v kategórii autotronikov, V. Klibánimu ku 4. miestu v kategórii  autolakovník. V extrémne silnej konkurencii a početne najviac zastúpenej kategórii autoopravár, kde počet súťažiacich presiahol číslo 50 sa A. Prievalský umiestnil na krásnom 6. mieste. Súťažiaci si prevzali svoje ocenenie v Školiacom centre Škoda Kosmonosy za sprievodu nášho pána riaditeľa Ing. Jána Žuffu. Popri vyčerpávajúcich troch dňoch si prešli aj historické mesto Praha, ako aj továrenské Múzeum ŠKODA v Mladej Boleslavi.  Chlapci, ďakujeme za vašu prácu a prajeme veľa ďalších pracovných a životných úspechov. Poďakovanie patrí aj našim odborným učiteľom, ktorí ich na to svedomite pripravovali.

              Ing. Šarlota Sláviková a Ing. Štefan Šerfőző

            • Najšikovnejší angličtinári

            • Aj tento rok mali študenti neštudijných odborov možnosť navzájom si porovnať svoje vedomosti a jazykové zručnosti z anglického jazyka na celoškolskej súťaži Šikovný angličtinár. Hoci sa im test nezdal ľahký, veľa z nich ho úspešne zvládlo. Zo všetkých študentov, ktorí ho absolvovali, získal prvé miesto Róbert Kron z II.AA, ktorý dosiahol 82%. Druhé miesto patrí Samuelovi Latinákovi z II.BA (77%) a na treťom mieste skončil Vladimír Modla z II.BA (74%).

              Víťazom srdečne blahoželáme!

              Mgr. Silvia Ondrišová

            • Naši žiaci vystavujú v múzeu

            • Začiatkom marca 2023 sme vyhodnotili školské kolo súťaže Zelený objektív. Vyhlásili sme prvých šesť miest. Ocenení boli:

              1. miesto - Šomská Saša, 2. EP: Pavučina snov

              2. miesto – Horváth Áron, 3. B: Oddych v prírode

              3. miesto - Kúdelová Veronika, 4. EP: Dotyk chladu

              4. miesto - Caliscibetta Marek, 1. AA: Lesný koral

              5. miesto - Šimko Šimon, 3. A: Pani Jeseň prichádza

              6. miesto - Košúthová Natália, 1. EP: Krmítko melanchólie

              Tieto fotografie sme poslali do Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene, kde sa 31. 3. 2023 konalo slávnostné vyhodnotenie pri príležitosti Lesníckych dní, ktoré sa budú konať vo Zvolene dňa 25. 4. 2023. Vyhodnotenia sa za všetkých víťazov zúčastnili Saša Šomská a Šimon Šimko. Fotografie všetkých našich ocenených žiakov sú teraz vystavené v múzeu počas celého roka. Všetkým srdečne blahoželáme.

              Mgr. Michaela Zongorová

            • Prednáška k finančnej gramotnosti

            • Čo je to úspech? Podnikať či sa zamestnať? Ako si plánujem budúcnosť? Je super, keď mi zamestnávateľ zaplatí exotickú dovolenku.

              To bola téma prednášky s inšpiratívným partnerom firmy, ktorá je na popredných miestach v sprostredkovateľskej činnosti.

              Podnikanie je cesta za úspechom. V rámci finančnej gramotnosti budeme pokračovať v prednáškach na báze Investície, úvery, poistenie, dôchodky.

              Študenti mali podnetné otázky a prednáška bola nabitá interakciou a pozitívnym feelingom.

              Prednáška sa uskutočnila dňa 29.3.2023 pre študentov 3. a 4. ročníka študijného odboru Obchod a podnikanie a vybraných záujemcov SOŠ automobilová.

              Ing. Viera Žuffová

            • Vynikajúce umiestnenie v prvej trojke pre nášho autotronika

            • Náš študent zo IV.CA Martin Kršák získal v celoslovenskom postupovom kole súťaže Junior mechanik 2023 vynikajúce umiestnenie v prvej trojke vďaka svojim vedomostiam a zručnostiam, a tým sa zaradil k absolútnej špičke študentov autotronikov na Slovensku. Súťaž sa konala vo výcvikovom stredisku Škoda v Nitre a vynikajúcim umiestnením si zabezpečil postup do medzinárodného finále konaného v mestách Mladá Boleslav a Praha. Tu sa stretne úplná špička autotronikov z oboch krajín. K úspechu mu chceme pogratulovať a do ďalšieho kola mu prajeme veľa šťastia. Náročne pripravené úlohy a medzinárodní komisári sú určite veľkou výzvou nielen pre neho, ale aj pre celý prípravný team. 

              Spracoval: Ing. Štefan Šerfőző

    • Kontakty

      • Spojená škola - Stredná odborná škola automobilová, Banská Bystrica
      • 048/ 413 31 13 - Školská 7, Banská Bystrica 048/ 418 81 12 - Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie Fax: 048/ 413 10 65
      • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica Továrenská 29, 976 31 Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie 97401 Banská Bystrica Slovakia
      • 37956108
    • Prihlásenie

  • Navštívili nás

    Počet návštev: 84126