• Zo života školy

            • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023 AUTOLAKOVNÍK

            • V dňoch 14. – 15. februára 2023 sme sa zúčastnili 21. ročníka  odbornej súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023 AUTOLAKOVNÍK - oblastné kolo.Súťaž sa uskutočnila v spoločnosti JL spol. s.r.o, Dvojkrížna 5, Bratislava. Po trojročnej prestávke sme opäť súťažili v malom slovenskom finále. Našu školu zastupoval v odbore lakovník žiak III. BA - Viktor Klibáni. Súťaž pozostávala z teoretickej, poznávacej a praktickej časti. Súťažiaci museli preukázať svoje vedomosti a zručnosti, pracovali s najmodernejšími materiálmi a zariadeniami. Náročnosť súťaže bola aj v tom, že dané úlohy museli zvládnuť v časovom limite pod dohľadom jednotlivých komisárov.Po skončení prvého dňa sa súťažiaci presunuli na motokáry, kde si mohli zasúťažiť. Druhý deň pokračoval v stanovenom harmonograme súťaže. V závere druhého dňa boli vyhlásené výsledky. Náš žiak Viktor Klibáni postúpil do československého finále, ktoré sa bude konať v Mladej Boleslave v apríli. Poďakovať sa chceme aj ústretovému prístupu zamestnancom servisu EUROMOTORU v B. Bystrici, v ktorom žiak vykonáva odbornú prax. Viktorovi Klibánimu želáme, aby sa mu aj vo finále v Čechách darilo a dosiahol čo najlepšie výsledky.

              Spracovala: Ing. Sláviková

            • Svetový veľtrh zbraní IWA 2023 Norimberg - naši puškári boli tam!

            • Národná výstava produktov pre obchod so zbraňami a pre zbrojárov celého sveta v Norimbergu (Nemecko) sa konala od 02.03. do 03.03.2023. Miesto, ktoré sortimentom produktov pokrýva spektrum medzi tradičným remeslom a inovatívnymi nápadmi. Zúčastniť sa na takejto výstave, kde sa nedostane laická verejnosť a je určená výhradne pre odborníkov z oblasti zbraní je prestíž, ktorá bola umožnená našim žiakom 1., 2. a 3. ročníka učebného odboru puškár.

              Dlhá cesta autobusom cez dve krajiny a slušné ubytovanie pre oddych po ceste stáli za to. Dojmy a zážitky, ktoré si žiaci odnášali po odchode z výstaviska boli neopísateľné. Na záver sa stihla ešte zrealizovať návšteva historického centra Norimbergu.

              Prospekty, letáky, reklamné doplnky zbrojoviek, ktoré si odniesli z výstavy, tvoria spolu s novonadobudnutým rozhľadom zo sveta zbraní významný prvok motivácie do ďalšieho štúdia.

              Tešíme sa na budúci rok!

            • S puškármi do Grand Power-u

            • Každoročne s našimi prvákmi – puškármi, navštevujeme spoločnosť Grand Power s.r.o,
              Slovenská Ľupča, popredného výrobcu zbraní na Slovensku. Je to motivačná exkurzia pre
              žiakov tohto učebného odboru, možnosť vidieť výrobu zbraní podľa najmodernejších
              technológií. Zobrať do ruky hotovú pištoľ, alebo hoci len materiál, z ktorého bude ešte len
              vyrobená a  dozvedieť sa, akým náročným procesom musí prejsť, kým sa dostane
              k zákazníkovi do puzdra - to sú cenné informácie pre každého budúceho puškára, ktorý si
              zvolil túto cestu štúdia na Spojenej škole.

              Hrnčiar Marcel

            • Voľby do Rady školy  

            •  

              Oznámenie 

              Riaditeľ Spojenej školy, Školská 7, Banská Bystrica, Vám oznamuje v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v platnom znení a v súlade s Vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v platnom znení,

              konanie volieb do Rady školy pri Spojenej škole, Školská 7, 974 01 Banská Bystrica,  za

              1) kategóriu pedagogickí zamestnanci, počet volených členov – 2,

              2) kategóriu ostatní zamestnanci, počet volených členov – 1,

              3) kategóriu rodičia, počet volených členov – 3,

              4) kategóriu žiaci, počet volených členov – 1.

              Podľa § 1 ods. (3) vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení, v platnom znení bola zriaďovateľom Banskobystrickým samosprávnym krajom vyhlásená výzva na voľby členov v Rade školy dňa 7. 12. 2022, ktorá bola zverejnená na webovom sídle zriaďovateľa.

              Voľby členov Rady školy:

              – za zástupcov pedagogických zamestnancov sa uskutočnia 23. 01. 2023 o 10.00 hod. v budove školy,

              – za zástupcu ostatných zamestnancov školy sa uskutočnia 23. 01. 2023  o 12.00 hod. v budove školy,

              – za zástupcov rodičov žiakov školy sa uskutočnia 24. 01. 2023  od 15.00 hod. do 18.00 hod. online formou prostredníctvom anonymného hlasovania v EduPagei,

              – za zástupcu žiakov školy sa voľby uskutočnia 24. 01. 2023 o 09.00 hod v budove školy.

              Voľby zástupcu príslušnej kategórie voličov do Rady školy sa môžu uskutočniť, ak sa zišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov tejto kategórie. Ak sa nezišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov príslušnej kategórie, budú sa voľby opakovať dňa 25. 01. 2023 od 9.00 hod. do 11.00 hod, pričom sa pri opakovaných voľbách účasť nadpolovičnej väčšiny voličov príslušnej kategórie nevyžaduje.

              Zabezpečenie a priebeh volieb upravuje Metodický pokyn pre ustanovenie Rady školy.

              V Banskej Bystrici 17. 01. 2023

            • Týždeň Boja proti HIV a AIDS

            • Kým to o nich nevieme, správame sa k nim normálne. Keď však vyjdú s pravdou von, naše správanie sa k nim zrazu zmení. HIV a AIDS ochorenie je v našej spoločnosti stigmatizované, vnímané ako ochorenie homosexuálov alebo promiskuitných ľudí, tých, ktorí si zaň môžu sami. Nie je to však pravda. HIV a AIDS sa týka naozaj každého. Počet ľudí žijúcich s HIV/AIDS narastá napriek tomu, že možnosti prevencie existujú. A práve prevencia bola základnou témou, na ktorú sme sa v rámci týždňa Boja proti HIV a AIDS zamerali.

              Keďže 1. december je vyhlásený za Deň boja proti HIV a AIDS, pani učiteľka Mgr. Michaela Zongorová spolu so žiačkami Sašou Šomskou a Sofiou Hazákovou z II. EP triedy uskutočnili prednášky na túto tému. Prednášok sa postupne zúčastnili triedy I.BA, I.CA,I.EP bioch-farm., I.FP, I.KA, II.AA, II.BA, II.CA, II.EP bioch-farm., II.FP, III.AA, III.EP bioch-farm. a III.FP. V rámci prednášok sa žiaci dozvedeli, prečo je vírus HIV nebezpečný a prečo ešte neexistuje liečba pre všetkých ľudí, akým spôsobom sa môžu nakaziť a akému spôsobu života sa vyvarovať. Tiež sa dozvedeli informácie o testoch na HIV a o tom, kde sa v prípade potreby môžu otestovať.

              Veríme, že aj tieto prednášky prispejú ku zvýšenému zdravotnému povedomiu a uvedomelému spôsobu života našich študentov.

              Mgr. Michaela Zongorová

    • Kontakty

      • Spojená škola - Stredná odborná škola automobilová, Banská Bystrica
      • 048/ 413 31 13 - Školská 7, Banská Bystrica 048/ 418 81 12 - Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie Fax: 048/ 413 10 65
      • Školská 7, 974 01 Banská Bystrica Továrenská 29, 976 31 Vlkanová - dielne pre praktické vyučovanie 97401 Banská Bystrica Slovakia
      • 37956108
    • Prihlásenie

  • Navštívili nás

    Počet návštev: 85120